G: Plaza Catalunya (dag 14)

Det finns inte mycket att skriva idag tyvärr.
Vi har varit på Passeig de Gracia, sett Plaza Catalunya, Sagrada Familia utanför och Plaza Universitat. Inget hopp i höjden har hänt, förutom att jag har inhandlat ett par snygga jeans för endast 150kr.

G. Miró, den blå! Zlatan är saknad av katalonerna! (dag 13 )

Idag var det besök på Montjüic, ett berg i Barcelona som ligger vid havet.

 

Vi tog funicularen upp mot toppen. En resa på cirka 5 minuter i en mörk tunnel. Miró var helt klart mer i vår smak än Picasso (enligt vad vi har sett på museumen). Fast det intressanta är att många konstverk lika gärna hade kunnat vara skapade av Linus. Deras målarstil påminner verkligen om varandra, vilket kan vara ett gott tecken! :)

 

Efteråt promenerade vi runt på Montjüic. Det blev inte alltför mycket promenerande tyvärr. Mitt knä mår fortfarande inte riktigt bra. Men det är inte så konstigt när jag fortsätter att gå mer än 10,000 steg dagligen när jag har ont. Nä, imorgon blir det att hålla sig hemma eller bara sitta i en buss och åka runt och göra sightseeing!

 

Vår flatmate ska på fotboll ikväll med sin dejt och se Barcelona spela på Camp Nou. Så henne träffar vi inte förrän imorgon igen. Jag och Linus kommer förmodligen att se matchen hemifrån på ViaPlay istället. Men det är inte fy skam det heller!! Hade varit kul att joina på Camp Nou, men nu blir det rehabilitering av knäet på något sätt, så man kan åka och titta på fotboll! :D

 

Jag vet inte om Linus kommer att skriva någonting om dagens utflykt. Kanske berätta om sin fina nya tröja/jacka som han passar så bra oi? :)

 

Förresten, så upptäckte vi idag att Zlatan visst är saknad av det katalonska folket! Spana in bilderna nedan!


G: Målarstudion i Barcelona (dag 12)

Tack Lidl för bra priser på målargrejer!






Och till er som mot förmodan undrar vad vi äter under vår vistelse i Barcelona....



G: Picassomuseet och El Born ännu en gång (dag 11)

Det blev en runda på Picassomuseet idag

 

Det är ju söndag och på söndagar är det gratis att komma in efter kl 15.00 Med andra ord sparar man 100kr per person. De spenderade vi iofs i shoppen efteråt på vykort och skissblock :=)

 

Museumet var trevligt och verkligen inspirerande! Konst behöver inte vara perfekt och avancerat! det gav mig mer självförtroende! Jag är kanske inte tillräckligt mogen för Picassos konst, men många av hans tidigare verk hade knappt sålts för 100 kr på auktion i Helsingborg om konstnären var okänd. Förlåt Picasso, men det är bara vår åsikt! Vi hittade dock några konstverk som föll oss i smaken! Linus hittade en "El Loco" och vi gillade Piccasos naken-skisser. De var lite udda om man säger så!


I shopen som vi besökte efteråt på museumet, så hittade vi lite smått och gott...oh yeah!!! :) Bland annat ett vykort med ett av Picassos konstverk, som jag tyckte liknade min pappa. Så den var jag bara tvungen att köpa! :D

 


G: Park Ciutadella & Skandinavisk Julmarknad (dag 10)

Vem har sagt att det inte går att prata svenska i Barcelona??

Idag var vi på Club Escandinavo de Barcelona för att få lite julkänsla och prata svenska, ;) Det är en förening för nordbor i Barcelona och de träffas ibland för att ha trevligt. Kanske går på restaurang tillsammans eller spelar golf. Två svenskor ville värva mig till Swea, som är en klubb för svensktalande kvinnor. Tja, varför inte? Det kan väl vara trevligt! :) Även om jag gärna beblandar mig med lokalbefolkningen också, för språket och kulturens skull. Nu förstår jag alla dessa kurdiska, muslimska och kroatiska föreningar som finns i Sverige. De behövs för att invandrarna ska känna sig hemma, precis som jag som är invandrare i Spanien.

 

Vi drog vidare till El Born, som Linus tycker är en mysig stadsdel (ja, jag men för den delen) och hälsade på vår flatmate på hennes sista dag på jobbet. Känns bra att ha hamnat hos en så gullig tjej! Tyvärr så hittade vi inte Santa Maria katedralen vi blev vägledda till, trots att den skulle ligga väldigt nära, så vi begav oss mot Park Ciutadella istället och intog lite lunch.

 

Tyvärr så var alla museum i parken stängda, men vi kommer definitivt att spendera mer tid där. Kanske ro i en båt i dammen i parken??? :)

 

Kameran följde med idag, men inte minneskortet, så här är bilder från internet istället!!

L: Parc del Guinardo (dag9)

Halloj!

Knutsson gör Barcelona-debut som bloggare även om jag inte har några ambitioner att komma ifatt superbloggaren.. Jag tänkte iaf dela med mig lite om Parc del Guinardo som ligger alldeles precis ovanför där vi bor och som är en av de större parkerna i Barcelona. Man har en underbar utsikt över staden, bergen och havet.





Träden växer åt alla möjliga håll:)



Barcelona-view från Parc del Guinardo




En fot i sänder Knutsson!


Som golfare så ser man alltid möjligheterna att hitta en lucka ut:)

Olyckligtvis så lyckades jag att trampa mitt i en pinn-stack...


Fina färger är mysigt!


GOD IS EVERYWHERE...


Förra veckan var det lite svalare vindar men nu är det underbar sommarvärme! Kan inte bli bättre! Håller tummarna för en liten extra-sommar i vinter...


Dags för lite kvällsläsning! Kram till alla!!

G: En lugn dag (dag 9)

Idag har överlag varit en lugn dag.
Jag har haft ont i knäet de senaste dagarna, men fortsatt att gå idag. Men så idag ville inte knäet med och ett tag kunde jag bara gå med böjda ben och det gjorde ont som s*tan. :(
Så det blev ingenting alls som vi hade planerat och Linus fick gå till sin park på egen hand.
Men men....!!! Skam den som ger sig!!!
Får se hur knäet måt imorgon. Hoppas kunna gå till metron iaf och ta mig till ett mysigt fik eller något. Hoppas hoppas hoppas!!

G: Julstämning i lägenheten och jag vill bara gråta (dag 9)

Jag måste säga att jag är väldigt tacksam för att jag är i Barcelona och har denna möjlighet. Men så var det, det där med julen.

 

Varje år sedan jag föddes har jag spenderat julen med min familj och för mig har julen alltid varit någonting speciellt. Detta med tanke på att min familj har en genuin och hemtrevlig sammanhållning. (Du måste ha upplevt det för att förstå!!!) Jag kan alltid vara mig själv med dem och de gör mig alltid på gott humör! Men detta året blir det ingen jul i Sverige med min kära mamma, roliga syster, tramsiga lillebror och gulliga mormor. Det blir iofs en jul med min kärlek och det är mysigt det med såklart, men jag är ju så himla van vid att jul=träffa familjen.

 

Nu har vår flatmate Ewa börjat julpynta här i lägenheten trots att hon åker hem till Sverige i 3 veckor från 10 december. Och visst är det väldigt vackert och mysigt. Men det påminner också mig om att jag inte kommer att fira julen tillsammans med min familj. Någonting jag ser fram emot år efter och år och det gör mig ärligt talat gråtfärdig. Jag är i vilket fall som helst väldigt tacksam för att de fortfarande lever och mår bra och dessutom får fira jul tillsammans med varandra och förhoppningsvis ha minst lika kul och uppleva en lika genuin familjär stämning som jag brukar göra när jag firar jul med dem. Sedan att frossa i de tre flyttlådorna med julsakerna är något som jag också saknar att ha möjligheten att göra.
Bästa syrran

Bästa brorsan

Bästa mamma


Bästa mormor

Jag vet att min pappa inte vill vara med på bild så bilden ovan får agera substitut

D.ä.d

 

Imorgon är det julbasar i stan som organiseras av en skandinavisk förening, där man kan köpa sill, gravad lax och annat svenskt. Jag älskar ju julmarknader, men frågan är om jag ska gå dit eller helt enkelt förtränga att julen finns så gott det går tills den är över??? Förutom jul-problemet så trivs jag här nere i Barcelona!

 

Vad hade DU gjort??? Tacksam för tips och förslag!!

G: Kruk-måleri (dag 8)

Som vissa av er redan vet så målar jag ibland på krukor.

 

Jag tänkte för skojs skull skicka lite bilder på min "kruk-konst" till art galleries här i Barcelona och se om det finns något intresse. Man vet ju aldrig...!!

 

Jag har ju redan sålt en kruka med bra "profit" och dessutom så har jag trevligt nog fått förfrågan om min Kneel For Japan kruka. Tänkte mig 500kr för den, så vi får se vad som händer. Kul när man bara har kul och ändå kan tjäna lite pengar på det! :)

 

 

-"I do not create art to be loved, honoured or a millionaire. I create art to express myself and hopefully also inspire other people and bring up feelings to the surface that you've been keeping deep inside for a long time. But if I become loved, honoured and a millionaire because of my art, then thank you! I love you too!"

G: Promenad till Pitch & Putt och El Corte Îngles (dag 8)

Idag har vi tagit en tur till Pitch & Putt området och El Corte Îngles

Promenaden skulle enligt Google Maps vägbeskrivning ta 25 minuter, men vi gick fel på vägen dit, så det blev mer en 40 minuters promenad. Pitch & Putt området var verkligen litet. Men det fanns en liten minibana där man kunde träna kortare slag (30-70 meter), vilket är toppen för min del då närspelet har blivit lidande när de långa slagen har blivit bättre och jämnare. :) Vi hade inte golfklubborna med oss, vilket underlättade när vi tog en sväng på El Corte Îngles. För mig var det ett premiärbesök på detta varuhus som omöjligt kan gå runt med 10 personer som arbetar på varje våning och endast 2 kunder per våning. Lägg då till att det finns hela sex väningar att handla på!!!

 

Efter ett syndigt besök på McDonalds (med vatten som dryck) blev det promenad till Lidl för att handla mineralvatten och lite annat smått och gott. En tant framför oss i kön kunde visst inte det här med att vända streckkoden åt rätt håll. Bygga varuberg var det ja....!

För första gången så såg jag en stressad duva! Ja, den var verkligen stressad!! Den gick runt som en yrhöna, fram och tillbaka. Jag kastade en bit bröd till stackaren, men han vågade bara äta de små smulorna runt om. Sedan gick han fram till den stora biten, tog en snabb tugga och sprang iväg flera meter därifrån. Helt otroligt patetiskt och galet! En stressad storstadsduva! Jag ska aldrig flytta till Barcelona permanent efter den synen.

 

Jag måste säga att vädret är fantastiskt bra idag. Upp emot 20 grader, vindstilla och klarblå himmel!! Det är som en svensk sommardag eller en väldigt vacker vårdag. Sådant här väder kommer vi att ha den närmaste veckan, sen blir det väl några regndagar innan solen åter visar sitt gula ansikte på himmeln.

 

Linus kommer förmodligen att göra ett inlägg om sitt smultronställe Park del Guinardó lite senare, så håll utkik!!!

G: Veckans Schema (dag 7)

Ändringar kan förekomma!! -Torsdag: Promenera runt i Eixample -Fredag: TV-inspelning & guidad tur av Ewa (vår flatmate) i El Raval. -Lördag: Erotikmuseet & Softa i El Born & Getafe - Barcelona på TV. Söndag: Spela sällskapsspel på en pub med Couchsurfare. Måndag: Fixa håret & Promenera till Gracia Tisdag: ???? Onsdag: Se Barcelons - Rayo Torsdag: Festa på The Sutton Club (där Paris Hilton mf.l varit)

G: En "vanlig dag" (dag 7)

Idag har det varit en helt "vanlig" dag, Jag har ägnat flera timmar åt min kreativitets hemsida och Linus har ägnat flera timmar i parken. Just nu tittar Linus på Rögle på viaplay.se och jag funderar på kvällens outfit. Tanken är att vi ska se Ac Milan - Barcelona på något ställe. ´Jag har ingen aning om vart vi hamnar, men det märker vi!! Vi ses imorgon!

G: 19 grader och sol (dag 7)

Det är riktigt vårväder i Barcelona idag

Linus ska promenera till Park del Guinardó och jag har tänkt sitta på terassen och skapa en hemsida till min konst. Hoppas nu bara att jag fick med mig bilderna på mina krukor. Ikväll är det AC Milan - Barcelona, vilket hade varit väldigt kul att se på någon lokal pub eller stor sportsbar. Vi får se vart vinden bär oss!

Imorgon blir det förmodligen en tripp till Gracia igen för att köpa målardukar och skissblock. Hade önskat finna en loppmarknad där man kan köpa krukor för 1kr precis som på Framtid i Helsingborg, men skam den som ger sig.


G: Tripp till IKEA (dag 6)

Trippen till IKEA var en komplicerad sådan
Det är inte lika lätt att ta sig till IKEA i Barcelona, som i Helsingborg. Ett Metro-byte, några kilometers promenad på bil-vägar och en bussresa senare kom vi fram. Att sedan kolla bäddmadrass och hitta inne på IKEA och dess tre våningar var ingen lätt match. Men fyra timmar senare kom vi hem, trötta och halvt fördärvade men med en mjuk madrass att sova på inatt!!

G: 6-årsdagen och syltmacke-terrorism (dag 5)

Men vi firade inte som alla andra hade gjort.

 

Vi firade vår 6-årsdag med att åka till Gracia, upptäcka nya gränder och titta in hälsokostbutiker och organic stores.

 

 

Jublieums-lunchen bestod av en soygurt för Linus del och en vegetarisk paella från kyldisken för €3 och intogs på ett väldigt mysigt torg. Ingen ska säga att vi inte kör budget-varianten inte!! :) Men jag måste säga att det spelar ingen roll alls att det inte blev någon fancy restaurang eller ett biobesök eller vad det nu må vara. Vi älskar varandra och gör varje dag till någonting speciellt, istället för att göra endast en dag om året lite extra speciell. Det är kerlek det!! :) <3

 

 

När affärerna stängde för siesta vid 14.30 bestämde vi oss för att åka hem en sväng och pyssla med Linus projekt. Sedan promenade vi ner till Passeig de Maragall vid 20.00-tiden och bara softade. Sedan besökte vi Lidl. Japp, Lidl finns här med! Mer populärt än McDonalds kan jag tänka mig!

 

 

Mer kul än så att vi inte att berätta idag, tyvärr! Men jag måste säga att de där jäkla mackorna med jordgubbsylt är farliga! Jag är inget godismonster precis, men mackorna med jordgubbsylt kan fånga vilken varelse som helst! Så akta dig om du tänker åka till SPanien och köpa jordgubbsylt! Den kan vara mer förrädisk än sjöjungfruarna för piraterna och Näcken i bäcken för folk som bor i den svenska landsbygden.

 

 

Mackan man jordgubbsylt kan till och med jaga dig i drömmarna och terrorisera dina smaklökar och hjärnceller i en väldigt ypperlig kombination och leka med dina sinnen till du vaknar kallsvettig mitt i natten och skriker så högt du kan: MACKA MED JORDGUBBSYLT!!!

 

 

Tack och lov har det sistnämnda inte drabbat mig. Men kom ihåg.....!! Det kan vara DU nästa gång...!!

 

 

MUAAAHHHHAAAHHHAA!!!!

G: En sak till...

JAG HAR EN ENORM GOLF-ABSTINENS!!!
MÅSTE, MÅSTE, MÅSTE FÅ TRÄNA SNART IGEN!
KÄNSLAN AV EN REN BOLLTRÄFF OCH FRI SVING!!! AAAAHHH!!! ;)

 


Är man inte scratch-spelare får man iaf klä sig som en sådan

 



Någon dag ska jag ha blivit lika cool som Camilo Villegas

Jag har funnit ett ställe som ska bota mig från golf-abstinensen: Can Drago Pitch & Putt:
Golf Pitch&Putt Can Dragó en la cuidad de Barcelona

 


G: GT filosoferar om omständigheter och syn på livet (dag 4)

Följande text handlar om mina funderingar och är kanske för personligt att blogga om, men jag ville ändå dela med mig av följande.




Jag funderade på det här med vad man väljer att göra i livet och vad man väljer att göra på grund av de yttre omständigheterna. Likväl vad man väljer att inte göra på grund av de yttre omständigheterna.

 

Nu befinner jag mig i en storstad som Barcelona. En stad som jag trodde skulle hjälpa mig att utveckla vissa sidor hos mig själv, en stad som skulle inspirera mig till att fortsätta måla och detta med större visioner och idéer än tidigare. Jag skulle känna storstadens puls vibrera och åter bli lockad att gå ut på nattklubbar (något som jag gjorde var varannan helg innan jag träffade Linus och nu inte gör alls). Jag skulle vara först i kön för att få se Barcelona spela på hemmaplan, så att jag kunde uppleva den mäktiga känslan av ett nästintill fullsatt Camp Nou med passionerade supportrar och ett fotbollslag som tillhör den absoluta toppen. Jag skulle aldrig vara uttråkad

 

Men ändå, nu efter 5 dagar i Barcelona, så sitter jag här och är samma gamla jag. Jag har inte rört penslarna jag tog med mig, jag har inte ens funderat på att besöka en nattklubb eller ens en bar för den delen, jag har inte kollat upp vilka FC Barcelona kommer att spela mot den närmaste tiden på hemmaplan och dess biljettpriser, jag har flera gånger funderat på vad jag ska hitta på för att jag är uttråkad och ändå inte gjort någonting åt saken. Nej, jag har inte gjort någonting av det!!

 

Nu ska jag vara väldigt tacksam att jag skriver denna text efter 5 dagar i Barcelona och inte efter 5 månader. Men det får mig också att inse att saker förändras inte så snabbt som man tror. Speciellt inte ens eget beteendemönster och ens eget tankemönster. För att man ska förändras krävs det att man agerar, för med endast tankar kommer man inte långt. Man måste göra sitt yttersta för att ta till vara på varje dag! Annars finns det risk för att jag i april när jag väl är hemma i Sverige igen, frågar mig själv varför jag inte tog tillvara på tiden bättre. Men då är det försent! I alla fall för resan till Barcelona 2011-2012.

 

Så från och med nu, ska jag göra mitt yttersta för att uppleva det som finns runt omkring. Inte bara springa framåt för att nå mitt mål, utan njuta av vägen dit. För utan närvaro och njutning skapar och upplever man med hjärnans logik och det är inte mitt sanna jag. Mitt sanna jag inte bara ser saker och analyserar dem med tankar såsom: Det här var ju vackert! Mitt sanna jag ser saker, vilket väcker positiva känslor i kroppen. Känslor som man inte kan sätta ord på och DÅ...först DÅ vet jag att jag upplever världen utanför mitt inre på riktigt!

 

LÄNGE LEVE LIVET!!!

G: Besök i mysiga El Borne och La Playa - Barceloneta!! (dag 4)

Idag har det blivit besök i den gamla stadskärnan El Borne och Barceloneta

När vi vaknade var det soligt och skönt. Till och med 20 grader i rummet!! Vi är vana vid 18.0-19.1 grader i lägenheten nu. Perfekt morgon för att äta frukost på den stora terassen. det blev en kopp yogi-te med en macka med smör och jordgubbsylt. Inte världens nyttigaste precis, men jag tänker inte göra det till en vana, även om allt detta promenerande bidrar till förlust av kalorier och uppbyggnad av muskler.

 

Vi hoppade av vid Barceloneta, som är den berömda stranden i Barcelona. Bland annat spelades Shakiras musikvideo Loco in där. Duger det till Shakira, så duger det till oss!! :) Vill ni se mer av stranden är våra bilder, så kolla in videon nedan.

 

Det var ganska blåsigt på stranden och inte direkt inbjudande till några timmars solande och ett dopp i havet.När magsäcken blev tom hittade jag en take-away där man kunde kryssa i vad man ville ha i sin wok. Fenomenal idé! de sålde även lite roliga livsmedel såsom sojamjölk, te, färdiga soppor, ekologiskt i allmänhet. Trevligt!!

 

 

Efter besöket på stranden, promenerade vi vidare till El Borne i centrum. Med medeltida byggnader, grönskande balkonger och smala gränder, är detta Barcelonas coolaste stadsdel utan tvekan! Vi hade planerat ett besök på Picasso-museet då det är gratis inträde efter kl 15.00 på söndagar, men det var visst flera än vi som hade fått denna information oh kön var mer än 100 meter lång och rörde sig i snigelfart. Istället gick vi in på ett museum mitt emot om SydAmerikansk kultur.

 


G: I ett regnigt Barcelona & Anledningen till att Linus inte skriver i bloggen

Det är ett riktigt Sverige-väder idag i Barcelona!
Det är cirka 13 grader ute, det regnar en hel del och det blåser! Vilken tur att vi hann till Gracia och hem innan det blev sådant väder. Det spås fortfarande bli regn ett antal dagar framöver, så det lockar inte in till att göra så många utomhusaktiviteter precis. Men å andra sidan har vi ett stort antal dagar på oss innan vi återvänder till Sverige.

 

Just nu sitter Linus och skriver på datorn. Han är ju som sagt en "aspiring author" och brukar ägna timmar åt att bara skriva i någon av sina skrivböcker. Jag måste säga att hans texter är väldigt filosofiska och det ska bli spännande att höra feedback från andra personer med. Främst från de som själv har det filosofiska/andliga tänket.
Men varför skriver inte Linus i bloggen undrar du kanske? Han hälsar att han inte känner för att skriva i bloggen, men när han känner för det så kommer han att göra ett inlägg.  Linus...den blyga bloggaren!! :) Jag kan tänka mig att det kommer att handla om naturen i någon form och med några trevliga bilder! Någon måste ju ta hand om den biten! :D

 

Vi har inte planerat allför mycket aktiviteter inom det närmaste, men det ska det bli ändring på.
Det finns några ställen som jag, vi eller Linus vill besöka. Mest jag, för Linus har knappt börjat titta på vad som finns här...haha! Googla gärna på ställena, så ser ni vad det är för ställen som ska besökas. Dock ser det inte ut att bli något av dessa de närmaste dagarna som sagt pga regnet.

 

-Park Güell
-Labyrintparken
-Sagrada familia
-Pitch & Putt (golftränings-anläggning)
-Stranden
-Mont Jüic
-Miró-museet
-Picasso-museet.
-Dali-museet i Figueres
-Fiskebyn Cadaqués





På måndag firar vi 6 år tillsammans (har jag skrivit detta innan förresten??) och vi planerar att besöka en restaurang som ör mysigare än kebab-haket runt hörnan. Kanske gå och se en film på bio tillsammans, som inte är dubbad förstås och bara strosa runt i stan. Har ni något förslag?


G: Besöket i Gracia (dag 3)

Vi har besökt stadsdelen Gracia idag och åkte en premiärtur med metron

Jsg måste erkänna att Gracia rent arkitekturiskt inte var någonting speciellt. Nu följde vi iofs endast huvudgatan och tog små avstickare här och var men ändå....! Däremot så gick vi förbi en hel del alternativa företag och terapier, såsom massage, tarot, orientaliska butiker etc.

Det bästa var nog ändå matmarknaden! En stor saluhall med allt från grönsaker till fisk och ja, vad du nu kan tänkas vilja köpa hem. Det blev en färdigrätt i form av nudlar till lunch. Räkorna var ingenting att hurra för och spottades ut ganska fort igen. Mysigt.....eller hur??!! ;)

Vi gick även förbi en hipp och fullsatt frisörsalong som verkade kosta endast €10 för klipp och billigt med färgning med. Jag hann inte fixa mitt hår innan vi åkte, så det lutar mot både färg och klipp hos dem. En rejäl uppfräschning är aldrig fel!! :)











G: TV-inspelning på fredag och tjäna pengar!!

Ja, fråga mig inte, men vi ska på TV-inspelning på fredag.
När jag sökte värdinnejobb i Barcelona, så hittade jag att de sökte publik till en TV-inspelning och skickade in för skojs skull. På fredag ska vi vara där några timmar och dessutom tjäna €10. Det blir en ute-lunch för de pengarna ;)

Del nuevo programa de Cuatro: El Comecocos
VIERNES 25 de NOVIEMBRE: MEDIA JORNADA (Mañana): De 9:30 a 14h.
En cuanto a la compensación económica, son de 10 euros en el caso de ser media jornada y 12 euros en la jornada completa (y un LUNCH BOX, con bocadillo, fruta, etc.), y se os paga al momento.

http://elcomecocos.es/


Los modelos suecos en Barcelona

G: Imorgon besöker vi Gracia (dag 2)

Efter 2 dagars vila, ska vi utforska Barcelona lite mer.



Det bär av till den bohemiska stadsdelen Gracia, som visst ska ha en del torg och butiker med organic food.
Vi har fortfarande inte ätit ute, men det blir det nog på måndag när vi firar 6 år tillsammans. Det enda är att det visst ska ösregna både måndag och tisdag. 20mm/24h i Sverige är en dag med rejält ösregn. Hur blir det då när det ska regna 46mm/24h?? Det återstår att se!!! :)
Varför sminka sig och fixa håret när man ändå bara softar i Barcelona????




Back to Gracia....!!!
Vi funderar på att promenera dit (tar cirka 25 minuter om man hittar dit) eller ta metron för första gången i Barcelona och åka 5 minuter och 2 stopp innan vi är framme.
Så här ser Gracia ut (bilder från internet)
Imorgon spelar FC BArcelona mot Zaragoza på hemmaplan. Det hade varit jäkligt kul att se en match live! Ska se om vi kan få tag på några billiga biljetter när de spelar mot ett sämre lag. För det är ett måste att besöka Camp Nou..ett MÅSTE!! :)
Jag har precis skapat ett Youtube-konto där vi kan lägga upp filmer, så att bara de som har länken dit kan se dem. Här börjar vi med lägenheten...har ni frågor om videon så ställ dem här som en kommentar :)

G: Vad jag verkligen uppskattar

Det finns någonting som jag uppskattar mer än jag visste att jag att uppskattade det.

Nämligen bergen! Jag tycker det är så otroligt vackert och kraftfullt med bergen som omringar hela Barcelona. Att se husen på bergslätterna, hur de liksom närmar sig himmeln på något gudomligt sätt. Lägg sedan till att man kan se havet från terassen där vi bor. Det är som att de första människorna som slog sig ner i området ville omfamnas av Moder Natur. Sen att det blev en storstad kan man ju diskutera, men det är någonting magiskt med det hela.

Jag ser fram emot att besöka Montserrat som ligger 1,5 timme härifrån lite längre fram.

http://www.google.se/search?hl=sv&cp=5&gs_id=x&xhr=t&q=montserrat&biw=1024&bih=506&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&wrapid=tljp132162279898708&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

Hoppas att Linus kan dra sig ur duschen snart, för det är lite kyligt härinne då vi har vädrat igen. Men man vet ju hur det kan gå när Linus väl ger sig in i duschen...då kan man räkna med att han stannar där minst en kvart, oftast mer än så....

Jag får väl duscha en gång i veckan bara, så att han kan duscha 20-25 minuter varje dag. För annars blir nog inte ägaren av lägenheten särskilt glad när el- och vattenräkningen dimper ner i brevlådan...


HOPPHEJ!!

G: Godmorgon Barcelona!! (Dag 2)

Godmorgon eller som man säger i Spanien: Buenos Dias!

Det har varit en riktig slappemorgon! Jag somnade vid midnatt igår och Linus runt 1, då vi tittade på Presidents Cup på datorn. För er som inte vet vad det är, kan jag berätta att det är en golftävling (i år i Australien) där USA tävlar mot övriga världen (förutom europeer).
Vi vaknade halv 10 och det är först nu halv 1 som vi drar oss ur sängen. Vi har läst, pratat, stretchat, surfat på internet etc. Men sådana här morgonar kommer det inte att vara sen. Målet är att gå upp tidigt och göra yoga på terassen eller liknande. Men som sagt, vi har bestämt oss för att ta det lugnt (extremt lugnt) första dagarna/veckan.


Jag sov lite bättre inatt. Vaknade 5 gånger istället för 25! Stoppade 4 tjocka tröjor, sommartäcke och en tjock halsduk under. Men det får bli en bäddmadrass ändå hälsar tanten!! :)


Vad som står på schemat idag? I Spanien existerar inte det ordet :P Det blir väl lite mer rundvandring. Metron kan vänta lite.


Vi har iaf bestämt oss för att stanna i den här lägenheten fram till nyår, sen får vi se. Kanske stannar vi här hela vistelsen? Det märker vi! Men fram till nyår bor vi här i området Maragall i alla fall!

Det blir kanske en uppdatering av bloggen även ikväll, lite beroende på vad vi får för oss att hitta på idag!

Kram till er alla!!

G: Dag 1 i Barcelona

Det blir ett kort blogginlägg för jag sov extremt dåligt inatt.

Ska inhandla en bäddmadrass imorgon, annars får jag inte ut mycket av resan här. Ont överallt!
Nog klagat!! Vi har haft 16 grader och halvklart och nästan vindstilla så det är najs! Vi har även gått för vadtränande uppförsbackar och besökt en större skogsdunge/mindre park. Det känns fortfarande läskigt med allting, men det blir en riktig utmaning för mig!! :)

Bilderna får tala,,,
 








G: Översvämning i badrummet och familjen på besök

Jag tycker det verkar häftigt med en swimmingpool inomhus, men inte om den kommer till pga stopp i badkars-avloppet!!

Min kära familj och mormor var här på besök, när mormors diskande plötsligt blev mer än rena tallrikar!! Det var vatten överallt i hela badrummet och vi fick ringa jourspolning! Strax så ska Linus duscha efter att ha städat upp hela badrumsgolvet. Han är en riktig man han!! :)
Det var lite ledsamt att säga hej då till mina kära syskon. I love them! De är verkligen underbara!! :)
Min mormor träffar jag imorgon igen när vi ska ge henne vårdnaden om havsfyndet vi köpte igår.
Min mamma träffar jag imorgon när vi ska lämna marsvinen. Kära mamma! :)
Jag kämpar på med packningen här och städningen. Kanske klarar jag mig på de 20 kg:na och 10kg handbagage. Men varför ska en resväska väga 7 kg tom??? Det fördärvar ju hela konceptet med 20 kg. Man börde få dra av väskans vikt eller någonting när man checkar in.
Om 44 timmar landar vi på spansk mark och ett livsäventyr börjar, för det är verkligen vad det är...ett livsäventyr!
I år tänker jag inte önska någon annan julklapp än att få besök från min familj eller någon av dem i alla fall. DET HADE VÄRMT HJÄRTAT <3 Imorgon kommer min pappa inom och hälsar på. Trevligt nog så ska han även hämta golfklubborna vi hittade åt honom. Det hade verkligen varit superkul om min pappa blir frälst på golf. Då hade vi kunna lira på Vasatorps TC tillsammans och bara snacka en massa härligt skit! Snacka kan vi iofs göra även utan golf, men det hade varit himla mysigt :)
Nu ska jag dricka upp mitt te och ge mig på ytterligare packning och sortering! 2 timmar kvar till midnatt, så det här fixar jag!!
Kram till er alla!!

G: 3 dagar kvar nu!

Om 3 dagar åker vi! Nu är det allvar!
När jag tittar tillbaka på mina gamla blogginlägg, så kan jag inte förstå hur tiden kunde gå så fort. 6 veckor kändes som en evighet, men nu går det undan i rasande fart!
Vi har fullt upp med att packa ner allt överflödigt, tömma garderober, välja vilka kläder som ska med och en massa, en massa, en massa annar! Ändå så hann vi inom Helsingborgs Auktionsverk för att hämta hem vår nya juvel, som inte är så ny. I över hundra år har hon legat på havets botten och bara väntat på att bli upptäckt. Visst är hon vacker??!!
Det är kaos och oordning i hela hemmet, men det är så det blir när man ska vända upp och ner på allt!
Allt som ska ätas upp från skafferiet!


Just nu inväntar jag att min indiska linsgryta med curry, vitlök, blomkål och broccoli ska bli klar. Det kommer att bli gudomligt gott med mat. Klockan är ju ändå snart 3 och jag har bara ätit en liten brödbit idag!!




Kommer Linus att packa ner någonting annat än böcker och magnesium??


Och hur ska GT få plats med alla kläder i sin resväska??

G: En vecka kvar nu tills vi åker!!!

En vecka kvar tills vi drar iväg till Barcelona!
Det har v arit en väldigt fartfylld vecka! Vi har träffat våra familjer på alla fyra håll, vid fyra olika tillfällen. Haft avskedsfest för vänner och bekanta. Och sedan en massa annat där emellan. Sista jobbiga rycket idag innan vi kan börja satsa på förberedelser inför Barcelona, för det har inte blivit mycket vettigt gjort här. Inte av det jag tycker är vettigt iaf, som att tömma balkongen, sortera upp mysrummet m.m
Idag står upprensning på schemat, sedan kommer de nya hyresgästerna hit. Vid 18.30 kommer deltagare ur meditationsgruppen hit. Imorgon är det lunchteater, färga håret, träffa mina familj som gäller. På fredag är det kalas på kvällen och så var det någon annan tidsinbokad sak som jag inte ens minns längre. I helgen ska det lämnas växter och marsvin och storstädas. Vad har jag gett mig in på egentligen???

RSS 2.0