GL: GOTT NYTT ÅR!!! FELIZ AÑO NUEVO!!! (dag 45)


G: Målarverkstaden (dag 42)


G: Dali-museumet och skrämmande likheter (dag 40)

Äntligen blev det dags för ett besök på Dali-museet.

 

Inte det stora i Figueres, utan det mindre i Barcelona (som ändå var stort!)
Det fanns hundratals teckningar, skulputurer etc i alla dess former!
Men ibland upptäckte jag en några likheter med mina konstverk! Vi må inte ha samma teknik (han är enormt duktig!!)

 

Vad tycker du??

 


GL: GOOOOOD JUUUUUL!!!! (dag 38)

GOD JUL ÖNSKAR VI!









G: Dagen i bilder (dag 36)

Dagens händelser i bilder


G: insikter & Projektuppdatering(dag 35)

Vi har nu varit här i 35 dagar och kommit till en del insikter om vad vi vill i livet och vad som är viktigt.

 

Här är listan:


1. Vi vill bo utanför en större stad. 10-30 min in till staden.
2. Vi vill bo i/nära naturen
3. Vi vill bo i hus med trädgård
4. Färgerna på inrednngen är väldigt viktiga. Beige och naturfärger dämpar, medans starkare färger som rött och gult ger energi.
5. Bra ljus i lägenheten är viktigt. Med lite ljus blir man lätt trött inomhus.
6. Värme är viktigt. Antingen utanför hemmet eller inne i hemmet. Gärna både och eller med möjligheten att variera sig.
7. Musik är viktigt för sinnesstämningen. Med lugn musik blir man dämpad, med fartfylld musik kommer man igång.
8. Familj, vänner och socialt umgänge är avgörande för om man känner sig hemma i området eller inte.
9. Alla storstäder ser likadana ut / Är uppbyggda på liknande sätt (generell bedömning)

 

Man kan sammanfatta det som att vi vill bo i ett hus på landet, nära staden, i ett hem med mycket färger och där man kan spela hög fartfylld musik. Men samtidigt när själen så kräver, kunna gå ut i naturens stillhet och bara vara, eller sitta i ett rum med naturnära färger och lyssna på lugn mysig musik.

Jag jobbar för fullt med mina fyra projekt. Konsten, relations-handboken för kvinnor, matchmaking och ett hemligt projekt. Förhoppningen är att någon eller flera av dessa ska inbringa pengar. Jag funderar även på att skriva en barnbok som jag även gör illustrationerna till. Det borde vara ett enkelt och roligt jobb som kan vara ett komplement till de andra projekten. Enligt min planering ska jag komma igång med matchmakingen senast en månad från att vi har kommit hem. Jag provkör den nu, så vi får se vad det blir av det hela. Jag tänker även söka till den Jurybedömda Utställningen, KullaSalongen 2012, http://www.krapperupskonsthall.se/ på Krapperups Slott i Mars, vilket då innebär att vi skulle behöva komma hem till Sverige 2-3 veckor tidigare än planerat. Vi får se hur det blir med den biten...!!

Fler insikter dyker upp lite senare här på bloggen......

G: IKEA (dag 33)

Tack IKEA för att du finns! Nu kan vi äta sill och pepparkakor i jul samt äta julbord på självaste julafton! :)

4

G: El Zapato Rojo & Mammut-museum & Julmarknad (dag 32)

Julen närmar sig med stormsteg och pyntet bara växer!

 

Först var vi på en mindre design-mässa som heter El Zapato Rojo, vilket betyder Den Röda Skon. Det fanns cirka 50 utställare som sålde allt från kläder, till tavlor och smycken. Allt designat av dem själva! Linus trivdes alldeles urmärkt där och jag med för den delen. Men jag insåg att jag inte är så bohemisk som de flesta skapande är. Jag är mer en "Dali". Galen och dramatisk i mina konstverk, utan att bära piercingar, svart hår och stickade kläder i alla dess färger.

 

Lite mossa fick följa med hem idag från julmarknaden som idag faktiskt var mysigare än sist. Kanske berodde det på att det spelades julmusik, var fler besökare och det var mysigt med ljusen i kontrast mot den mörka himmeln? I princip allting brukar vara stängt här på söndagar, men att många affärer var öppna idag beror nog på att det är jul snart och folk förbereder sig inför den stor högtiden?!

 

När vi gick i de små gränderna i Born hittade vi ett mammutmuseum. Det var inte stort, men mammutarna var! Herregud! En sån vill man inte möta en mörk regnig dag! Unikt för museumet var att man fick fotografera och dessutom känna på alla dessa skelett och arkeologiska fynd som de hade hittat!

 












G: Julmys i lägenheten (dag 31)

Det känns fortfarande märkligt att inte fira jul i Sverige med familjen, men med julpynt, julmusik och kramar så...! Nästa år ska vi minsann fira som en riktig familj :)







G: TAVLA SÅLD!! (dag 30)

En tavla mindre i hemmet snart! See-through Eater flyttar hemifrån!

 

Tavlan såldes för en hemlig summa som i svenska kronor involverar tusenlappar. :)
Mycket nöjd med summan jag fick med tanke på att jag är så pass ny i branschen och är nybörjare på teknik! :)

Galleriet i Atlanta ska tala med utställningsansvarig om det finns intresse från denna person med och inte bara "konstagenten" eller vad man kan kalla honom. Jag kan förvänta mig ett mer definitivt svar efter nyår!


G: Det finns hopp för min konst! (dag 28)

Hopphej!

 

Om jag bara kan vara med i en jurybedömd utställning, så kommer jag ställa ut mina krukor på ett galleri i Helsingborg. Och det ska visst inte vara så svårt att ordna, enligt min research! Så håll ut!! I sommar kan ni kanske beskåda min krukkonst på en utställning!!! :)

 

Ja du...det finns en hel del att hoppas på nuförtiden!!! Känns som att livet håller på att förändras en hel del och det går mot rätt håll!!! TRO, HOPP OCH KÄRLEK!!!

Förresten så kan det hända att jag slutar skriva dagligen. Dels för att vi inte har så mycket att skriva, dels för att det är roligare och berätta allting på en gång. Men nu vet ni iaf att vi har det bra även om det kanske inte dyker upp en blogginlägg imorgon!!


KÄRLEK


G: Ett annat galleri har hört av sig (dag 27)

Nu har ett annat galleri hört av sig

 

Efter att jag har skickat bilder på mina konstverk till dem. De ville se mitt CV, vilket måste tolkas som någonting positivt, då de inte sa blank nej, utan faktiskt vill veta mer. Tyvärr har jag inte hört någonting mer ännu från galleriet i Atlanta, Georgia. Men jag mailade dem igår och hoppas på svar snart!!

G: Pappa Sven och CaixaForum (dag 27)

Turistattraktioner ska man bara besöka om man tycker de låter väldigt intressanta

 

Caixaforum som är som Dunkers Kulturhus är INTE värt ett besök om du inte gillar tavlor i exakt likadana guldramar allihop och en tonfiskmacka utan tonfisk. Vi var där max en halvtimme och sen gick vi efter att ha slurkat i oss en dyr färskpressad apelsinjuice. På kvittot som vi lämnade kvar på brickan skrev jag NUNCA MAS! Som betyder ungefär - ALDRIG MER! CosmoCaixa kommer bli betydligt bättre....we swear!!!

 

Däremot så var upplevelsen på den svenska restaurangen Pappa Sven bättre. En flaska hemmagjord glögg, 9 lussekatter och en burk sill blev det. Så där har man att gotta sig lite med! :)

 

Annars intet nytt på sydfronten!!  Hej till alla där hemma! We love you guys!!!

G: Blir knäpp på arga föräldrar (dag 26)

Jag börjar bli knäpp på grannarna (under oss tror jag att det är)

 

De har ett litet barn (kanske på 2-3 år??) som storgråter flera gånger om dagen. Och när föräldrarna skäller ut barnet, så skriker barnet ännu mer hysteriskt och ännu högre. Alltså, jag blir helt knäpp! Inte på barnets skrik, utan på föräldrar som skriker på sina barn när de gråter. Ungen har skrikikt nästan konstant i en timme nu!! Ett barn som gråter behöver kärlek (och mindre socker!!)....inte en massa argt skrik och tillsägelser. Ska försöka att inte störa mig på det mer, men det är svårt då det skär rakt in i hjärtat.
Jag ska aldrig skrika på våra barn! (Att säga till på skarpen kommer säkert att behövas någon gång då och då.) Och dessutom låta dem gråta om de vill. Annars är risken att de förtränger sina känslor även i vuxen ålder och då vet man ju hur de personerna mår....!!! Tur jag och Linus är så överens som vi är angående hur våra barn ska få växa upp och hur vi ska hjälpa dem att bli glada, medvetna och odmjuka själar. Ordet "uppfostran"låter styrande och kontrollerande att jag inte vill använda det i detta sammanhanget.

 

I alla fall, hoppas att grann-barnet inte får alltför många psykiska men av sina skrikande och arga föräldrar!!

 


G: Ny Frisyr & Filmkväll (dag 26)

Om ni vill se en rolig film så titta på Just Go With It med Jennifer Aniston & Adam Sandler i huvudrollen

 

Linus skrattade hysteriskt ett stort antal gånger och jag låg inte långt efter. Rekommenderas starkt!

 

Idag var vi och fixade till oss. Linus klippte sitt hår några centimeter, fast det är fortfarande långt. Jag klippte mitt hår en sådär 15-20 cm och färgade det mörkt. Jag kan ju inte säga att jag känner mig snyggare i håret, men jag fick lite mer karaktär. Det har ju sin charm det med. Dessutom blev jag av med en massa slitna hårtoppar!! Att färga håret och klippa det kostade €40. Hemma hade det kostat minst det dubbla!!

 


G: Romantisk middag på tu man hand (dag 25)

Färsk tonfiskfilé, musslor, wakamealger, avocado, tomat, vitlök, quinoa, soja, ingefära, stekt lök



G: Galna Barca-fans och Ny bekantskap (dag 25)

Barcelona är verkligen någonting utöver det vanliga

 

Kom hit när det spelas El Clasico och Barca gör mål!! Då jäklar ska ni se på passion för sporten! :)
Det smälls fyrverkerier, folk skriker GOOOOOOL ute på sina balkonger, lyssnar på Barca-hymnen på full volym och tutar i sina vuvuzela-liknande saker! Verkligen en bra fotbolls-stämning!!!

 

Idag spelade Linus tennis med en tjej i Vall d'Hebron. Han var svettig när vi sågs, så han måste ha fått sig en omgång. Ja, i tennis alltså!!! Platsen för spelandet är också där som tennismatcherna ägde rum under OS 1992.

 

På eftermiddagen fikade vi med en engelsman som studerar på universitetet här i Barcelona. Tyvärr så kunde hans flickvän inte följa med, men det var himla trevligt och nu är vio t.o.m bjudna på fest :)

 

Linus påminde mig om att det är tredje advent idag, så jag slurkar i mig lite avdankad, smaklös IKEA-glögg. Saknar verkligen Blossa! Här finns inga lussebullar och inga pepparkakor, men det hoppas jag hitta på Pappa Sven, den svenska fin-restaurangen i stadens kärna.

 

Annars, på sydfronten intet nytt! Ni som klagar på vintern i Sverige...vad sägs om 17 grader inomhus, eller ynka 15 grader som vi har på morgonen när vi ska stiga upp. Kanske snart dags att ta in elementet?

G: Upptäcktsfärd i stan (dag 24)

Vandring i staden, eller åtminstone en del av den är vad dagen har bestått av hittills

 

Det blev några timmar på Passeig de Gracia och i området runt Las Ramblas (gatan som alla turister besöker och som vi inte har sett ens kanten av än) Behöver jag tillägga att vi är lite konstiga om du har läst gårdagens inlägg om hummern Pablo??? :)

Barcelona är otroligt på sitt sätt. Du kan hitta 3st H&M och 3st Zara-butiker på samma gågata inom 500 meter, kanske t.o.m en kortare sträcka.

Ikväll är det EL CLASICO!! Tanken är att se matchen på en bar....ja f*n! Det måste vi verkligen göra!!! :) Uppdaterar er senare!!!

 


G: Gloriés IGEN och mathandling på CarreFour (dag 23)

Det bar av till Gloriés igen och loppmarknaden

 

Fortfarande en massa skit där bara förutom en fin brun väska som kostade €3. Men den såg ganska exklusiv ut :)

 

 

Det blev mathandling i den franska butikskedjan CarreFour. Färsk tonfiskfilé, frysta räkor, färska musslor och en hummer. Pablo fick följa med oss hem av en enda anledning: Han levde och verkade himla energisk och så saknar vi ju våra marsvin!

 

 

SAY HELLO TO PABLO!!

 


Dessvärre tog livet slut för honom alldeles för tidigt! R.I.P Pablo!!!


 

Jag åt en smaklös €3 take-away kinamat ikväll med vår flatmate Ewa. Med tanke på hur lite maten smakade, så borde jag ha druckit cavan och det kinesiska plommonvinet FÖRE maten istället för EFTER!! Ja, jag har druckit en del ikväll, så skriver jag konstigt så vet ni varför..är ju inte riktigt van!. Men jag hade himla trevligt i alla fall!!

 

I alla fall så åker Ewa till Sverige imorgon bitti i 3 hela veckor!! Lika lång tid som vi har varit här nu! Det kommer att bli lite tomt utan henne och mantra cdn vi brukar höra dagligen, men vi ska väl klara oss!! Vi har gått igenom allt med viktiga telefonnummer till hur vissa praktiska saker i lägenheten fungerar, så det kommer att gå galant! Vissa nummer hoppas man aldrig behöva ringa dock :O)

 

Godnatt på er och njut av livet!!!

L: Lugn dag i värmen (dag 22)

Värmen i barcelona håller i sig, otroligt hur mycket sol vi har haft hittils! Vi är väldigt tacksamma...
Jag har precis sett Rögle slå Malmö i slaget om Skåne! Kul att hänga med lite vad som händer där hemma..
Jag har ägnat ganska stor del av dagen till att skriva och att sammanställa material som jag har skrivit. Det har blivit så att jag lagt ner ganska mycket tid på det sedan vi kom ner, känns lättare här att fokusera helt på det. Tanken är att det ska bli några böcker när vintern är klar här nere, sedan är det bara att hoppas att något förlag vill köpa in någon av dessa....
En konstnär in action...
Dagens första konstverk...
och dagens andra.. Kan ni se vad det är? Jag hade lite svårt till en början..

G: (dag 22)

Dagens frukost

G:Besök på shoppingcentret Gloriés och BUFFÉ!!! (dag 21)

Oh, vilken delicious buffé vi åt idag!

 

Sushi, alger, shitake-svamp, musslor, räkor, paella, sallader i många former, fem olika desserter och jag vet i sjutton. Men GOTT var det!! För €7 fick man äta så mycket man ville (eller ja, kunde blir det väl).
Innan detta så hittade vi en stor marknad på 10000kvm med lite kul och en massa skit. Precis som en loppmarknad ska vara :)

Gloriés var helt okej. Hurrar med för restaurangutbudet än för klädesaffärerna och det blev alltså ingenting handlat idag. Det enda jag egentligen är ute efter är en varm kofta och ett par stövlar. Men sådant hittar man säkert på någon loppmarknad helt oväntat...haha!! Vi var även inne på Carrefour som skrämmer mig rejält med sina torkade skinkor som hänger som saltade grisar bara så där mitt i allt!!

Vi funderar på om vi ska stanna i Barcelona under hela vår vistelse, eller om vi ska åka någon annastans i mars. Vi trivs bra här, men Linus är naturfanatiker och är sugen på att bo på landet i en månad. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta ännu, men som vanligt så kommer vi alldeles säkert överens om någonting! :)

 

Vi funderar också på om vi den sista månaden ska köpa en bil, så vi kan köra runt lite. Kanske köra hem till Sverige och sälja den när vi kommit hem? Bilar är nämligen himla billiga här och så var det ju det med Linus och landsbygden. Hemma i Sverige väntar vår bil på oss, stylad, städad och pimpad av min pappa. Den mådde ju inte jättebra om man säger så, så vi tackar för hjälpen Pap!!!

 

Nu ska jag fortsätta heja på Manchester United som tyvärr ligger under mot Basel i Champions League :(
€5 fyndet

G: (dag 20)

Det blir ingen uppdatering idag då jag är förkyld och har feber.

Men håll utkik!

G: Vad är det som gör en lycklig i livet? (dag 19)

Det är frågán vi har börjat ställa oss.

Vi diskuterar, filosoferar och undrar en hel del. Vilka bitar i livet behövs? Vad gör en lycklig? Handlar lycka om var man befinner sig eller vad man har energi till att göra?

Man lär sig mycket om sig själv när man är utomlands en längre tid...det är en sak som är säker. Till exempel så saknar jag mina högtalare och möjligheten att spela musik på hyfsad volym´, så att jag kommer igång och tränar. Men att köpa högtalare här känns kanske lite onödigt och här är extremt lyhört, så grannarna hade nog inte blivit så glada, Jag som brukar sjunga sådär en 20-30 minuter 2-3 ggr/vecka har bara gjort det en gång här under dessa tre veckorna. Dansa d.v.s träna har jag bara gjort en gång i Barcelona. Det finns liksom ingen motivation. Man försöker, men kroppen vill inte och inte hjärnan heller. Däremot väldigt lugna aktiviteter som
att måla eller skriva på boken går bra. Promenera gör vi pckså en hel del.

Fler saker jag saknar är golfen. Det tar 1,5 h att ta sig till närmsta golfbana, som bara är en pitch&outt med hål på 70-120 meter. Närmsta träningsområde ligger en halvtimmes promenad bort där man kan slå i nät. Kan vara bra för genomsvingen, men mindre bra om man vill hålla kolla på sin fade,

Växter saknar jag med. Vi har inte en enda växt inomhus. Jag trodde inte att jag uppskattade växter så pass mycket, men det gör jag visst, Och för första gången i mitt liv, så är jag faktiskt sugen på att hDet föra ljudet av en dammsugare, men det finns här ingen.

Tro det eller je, men det finns faktiskt saker här som är väldigt bra med ;)
Solen lyser varje dag. Här är oftast nästan vindstilla. Föräldrarna låter barnen busa runt lite som de vill och de till och med springer runt och leker med sina barn. Grönsakerna är billiga! Metron går vara tredje minut. Det finns relativt billiga flygbiljetter då El Prat är en stor internationell flygplats. Taxin är billig!20- 25 minuters resa kan kosta runt 150kr. Man kan köpa homeopatiska läkemedel i vanliga affärer.

Men vad gör lyckan i livet? Det kommer jag och Linus att komma fram till ikväll när vi har funderat klart.


G: Min konst på ett galleri i USA (dag 18)

Om allting vill sig väl....

 

Så kommer min konst att visas på ett galleri i Atlanta under nästa år. Det är för tidigt att säga någonting än, men det finns intresse ifrån han som väljer ut konsten som är ett projekt med 28 konstverk från 7 olika kontinenter. Tydligen finns det störst intresse av min krukkonst, så vi får se vad som händer. Håll tummarna, people!!! :)

G: Loppmarknad i Raval (dag 18)

Idag var vi på en loppmarknad i Raval som är återkommande varje månad

 

Jag måste säga att det var betydligt högre klass på kläderna på loppmarknaden i Raval än de jag har varit på i Helsingborg. Här kunde man ju handla anständiga kläder till bra priser :) Jag behövde en liten uppiffning då det inte gick att ta med sig alltför mycket i en resväska när vi åkte hit till Barcelona. Linus sparade dock pengarna och köpte bara två böcker. En av Osho och en av Eckhart Tolle - PÅ SPANSKA!!

 

Om någon mot förmodan undrar varför det inte blev något blogginlägg igår med tanke på hur flitig jag har varit med att uppdatera varje dag, så beror det på att jag är lite krasslig. Om någon kan stoppa ner en dammsugarslang i mina lungor så blir jag alldeles säkert pigg som en mört!! :)

Jag och Linus har druckit glögg från IKEA idag, men den är ingenting att hurra för! Jag saknar verkligen Blossas glögg, Annas pepparkakor och lussebullar (som inte finns någonstans här) Julklapp någon???!!! :D

 

På dagarna ägnar både jag och Linus en hel del till tid att skriva och måla. Självklart är vi runt i Barcelona med, som ni kanske redan vet, men när vi är hemma är det vad vi ägnar tiden åt.

 

Intresserad av ett utdrag ur boken jag skriver??? (med reservation för stavfel och grammatikfel)

-"Not until you’re able to see a person’s true face, you will be able to love that person. And not until you’re able to show your true face, you will be able to be loved. If you’re not yourself in a relationship, then your actions are loved, not your being. And if you’re only loved for your actions, then you will always feel empty inside, because your inner being knows it isn’t unconditionally loved. You will continue searching for something more, which you’ll never find until you’ve started to love yourself unconditionally. A constant love, not based on what you’re doing, but who you are! It can take some time to understand this way of thinking as many are brought up in a environment which complements you when you’ve done something good, but rarely compliments you for just being you or for just being alive for that matter."

 

Linus är i Park del Guinardó och njuter av livet. Hejsvejs gott folk!!

 

 


G: Promenad på Montjüic och golfträning (dag 16)

Idag strejkar jag!

Jag tänker låta Linus skriva dagens blogginlägg :)
-----------
EDIT: Linus skrev aldrig ett blogginlägg, så jag lägger upp bilder bara....

G: Jakten på fler målardukar (dag 15)

Vi spenderade halva dagen åt att åka runt Barcelona och hitta ett Lidl som hade fler målardukar kvar.
Tyvärr hittade vi inte det, men det målas för fullt här hemma ändå! :)

RSS 2.0