G: Uthyrningen gödkänd!

Nu är uthyrningen av vår lägenhet godkänd!
Det känns himla spännande och först nu inser jag vad sjutton det är för ett beslut vi har tagit :)
I början av november kommer vi att bjuda in, familj, nära, kära, vänner och bekanta för en liten typ av avskedsfest. Ska bli kul att få dela med sig och bara umgås helt enkelt!

G: Förberedelser inför Barcelona

Det är många småsaker som ska fixas innan vi åker till Barcelona.
Bland annat är det en bra idé att kolla om man har hål i tänderna hos en tandläkare. kolla upp sjukförsäkring, hemförsäkring, vad man ska ha med sig, eftersändelser av post, marsvinsvakt etc.
Listan kan göras låååång, men det är inte riktigt rätt läge idag, då jag inte mår riktigt bra :(
Hajhaj!

G: Spika datum och hitta hyresgäster.... *CHECK*

Aaaahhh...nu går det framåt för oss! :)
Igår hade vi ett trevligt par på visning av vår lägenhet. De var helt klart trevliga nog att få bo här när vi är i España :) Det kommer alldeles säkert att bli bra! Nu ska de bara godkännas av Helsingborgshem, men de har bra ekonomi och jag bifogar intyg på att jag pluggar spanska via Lunds Universitet, så det ska nog inte vara några problem!
Den 18:e nov åker vi och kommer hem 8 april, eller någonstans däromkring. Så fort vi fått godkännande om andrahandsuthyrning så bokar vi biljetten!! Nervöst, spännande och livsomvälvande! :)
Skåne bjuder på en riktigt härlig höstdag, så jag tog en längre promenad och fotograferade den vackra naturen och en katt som tyckte om mig ganska rejält :)

G: Köpa bil i Barcelona

Är det någon som vet hur det går till om man vill köpa bil i Spanien?
Hur fungerar det med registreringsbevis, försäkring och import av bilen till Sverige?
Priserna på begagnade bilar är nämligen väldigt låga och skulle man bo lite utanför smeten, så skulle man kunna ta sig runt om man vill åka på semester från semestern! 6 timmar Madrid och 6 timmar till Franska Rivieran. Varför inte?! :)

G: Återigen träningsvärk och sålda saker

Ingen ska säga att jag inte försöker
Körde mitt första poledancing-pass igår och det var jäkligt jobbigt. Speciellt pga att jag var enda nybörjaren på nybörjarpasset. Kan ju lugnt säga att det var mycket mer avancerat än vad jag trodde! Det krävdes armstyrka konstant, för det enda vi gjorde förutom att gå runt om stången var att hänga i den på olika sätt. Säkert kul träningsform när man är lite starkare, men nu...nja!!!
Vårt vita matbord har blivit sålt och nu hoppas vi bara på att få sålt Shabby Chic byrån och den öppna spisen med. Väldigt många har hört av sig, men ångrat sig innan de ens kommit hit...

G: Prata spanska var det ja...

I natt hade vi en couchsurfare från Chile här.
Och självklart så tycker både han och Linus att jag ska försöka prata spanska. Men usch och fy! Drömde hela natten om att jag försökte prata spanska. Kan ju lugnt säga att jag inte är utvilad idag pga allt tankearbete igår kväll och igår natt.
Idag ska det säljas ommålad Shabby Chic möbel och matsalsbord. Älskar dem båda, men pengarna är viktigare i höst! Och jag får ju faktiskt spendera en hel vinter with my honeybunny!! :)
Hoppas på att komma ut och golfa en sväng idag innan innebandyn ikväll! Blir helt galen när det inte finns tid till att golfa!!
See ya!!!!!!

G: Målning av hallbyrå. Före och efter.

Så här fint blev det efter tre lager med vit målarfärg :)

Det är nästan så att jag inte vill sälja den nu :( But a girl's gotta do, what girl's gotta do!!
Före målningen
Efter målningen



G: Tjäna pengar genom kreativitet

Att skramla ihop pengar inför resan till Barcelona är inte det enklaste
Men det kan faktiskt vara väldigt kul!
Jag håller på att måla om en hallmobel från 40-talet i Capriati-stil. Nu är den Shabby Chic istället och kommer förmodligen att säljas på Blocket då vi inte har plats för den. Men kul är det!
Mitt SHabby Chic projekt

Målar GT i farten!
Linus SHabby Chic projekt

G: 10 centimeter från hole in one

Vasatorps GK, Västra 9:an, Hål 1, 111m - med en Järn 6:a

L: Premiär

Aloj! Efter diverse påtryckning så får jag ta och skriva lite här med... Det är fullt fart med att ordna med allt. Känns som vi har hur mycket som hellst att sälja.. För varje sak som föesvinner så känner jag hur det släpper en liten snäcka från hjärtat:) Sedan ska vi förhoppningsvis fixa med uthyrning nästa vecka och då börjar förhoppningsvis allt kännas lite mer under kontroll.

Boende i Barcelona kommer vi nog inte fixa förrän vi kommer dit om vi inte skulle hitta något som verkar toppen... Jag känner även att jag vill läsa på lite mer om staden så man inte går runt som en virrig tourista... Men fram tills att vi åker blir det att strukturera upp allt, fysträna, jobba ihop lite mer pengar och ta några andetag däremellan:)
Auf wiedersehen

G: Men Linus då.....!!

Det var en gemensam idé att starta bloggen
Men av någon anledning har Linus inte tagit sig i kragen och skrivit ett inlägg. Kan inte ni som läser bloggen skriva en kommentar till Linus och förklara hur ni nyfiket väntar på att höra hans tankar, funderingar och förberedelser inför flytten!!  :)

G: Minnen från Paris

När jag tänker tillbaka på semestern i Paris i april tidigare i år, är det endast positiva minnen som dyker upp.
Framför allt älskade jag Montmartre och Pigalle. Hade absolut kunna tänka mig att bo ett år i den staden. Champs-Elyssees och övriga city kunde jag varit utan. Men det genuina bohemiska Paris. That's what I like about it.
Vi couchsurfade hos två trevliga värdar. Ett par i 40-årsåldern med två barn och ett par i vår ålder. Man kände sig verkligen hemma!!! 3 av de 8 nätterna spenderade vi på hotell. Det var skönt att få lite egentid och titta på golftävling från PGA touren på kvällarna :)
Sötaste katten i Paris
Champs-Elyssees
Turister på hotellrummet
Turister i Paris
Första 2 nätterna spenderade vi i södra Paris. De övriga 6 nätterna i norra Paris. Så det var en bra research jag gjorde innan. Linus litar på mig nr det gäller researchen, så det blir mitt uppdrag vid de flesta utflykterna.
Ingen brist på mat här inte
Parker fanns det gott om i Paris
Erotikmuseet i Pigalle

G: Trevliga områden i Barcelona

Idag blir det inte mycket gjort....

Träningsvärken är i det närmaste olidlig idag och haltar mig fram. Då finns det inte mycket annat att göra än tankearbete, Jag har tittat runt på de områden i Barcelona som vi ska leta lägenhet i enligt rekommendationer och research.
Så här mysiga är områdena...
El Born
El Born


Berrió Goticó

Barrió Goticó


Grácia


Grácia

RSS 2.0