G: Skooor, wasabi och träning

Har just avnjutit en helt underbar måltid.
Quinoa, purjolök, soja, lax, broccoli, med wasabisås gjord av yoguhurt, wasabi, lime och ingefära. Allt efter eget hopkok som vanligt!! Jag kanske borde söka till Masterchef - Sveriges Mästerkock? ;)
Har fortsatt att rensa bort kläder och skor. Eller ja, i princip bara kläder. Skor kan man ju inte göra sig av med!! :)
Tre stora påsar blev det och kampen fortsätter.....
Spelade innebandy igår och har världens träningsvärk i rumpmusklerna. Mina axlar och armar ska vi inte heller prata om. Tre dagars intensivt tränande med gummiband. Nä, imorgon blir det paus. I alla fram till kl. 18.00 då jag ska börja på Poledancing! Kursen börjar imorgon och slutar dagarna innan vi flyttar till Barcelona! Så jag kommer att vara fit for fight. Linus har också åter blivit träningsfanatisk!! Just nu är han och spelar tennis med min lillabror och direkt efter ska han köra 1½ timmes yoga i 40-graders värme. Tjohejsvejs!!
Nu ska jag fortsätta med all rensning och grejer. Det tar hur lång tid som helst tycker jag!!! Men det är det värt...absolut!!!
Kramhaj!

G: Försäljning pågår

Bättre att köpa saker man kan sälja igen än att köpa restaurangmat
Nu läggs det ut en massa saker på Blocket och Tradera. Allt från öppen spis till en skylt du kan kolla synen med :)
Ett par stolar från 1800-talet någon??? 700kr/par

G: Lägenheter i Barcelona som kan vara intressanta

Letar och letar....
Detta blogginlägg är främst för att jag ska ha kolla på alla tusentals lägenheter som finns till uthyrning
€700, 50kvm, Exiample
620, 25kvm, Street Balmes, l'antigua esquerra, l'exiample
€650, 37kvm, Nova Esquerra, l'exiample
€600, 43kvm, Avenue Republica Argentina 250, Gracia

G: Svårt att komma ut, GT?! Organisationslista

Jag som skulle ut i solskenet!
Men nu fastnade jag här inomhus, för att börja gå igenom saker som ska kastas, säljas, skänkas etc. Krämer och parfymer är redan färdigmärkta, så det återstår att se om min mamma eller syrra vill ha något av det?
Kläder finns det också en hel del att gå igenom, då jag de senaste 3 åren har droppat så mycket som 12kg i vikt. Tillbaka till där jag var från början med andra ord, utan mer träning eller annan kost! Yes!!! :)
Så det blir ner i källaren och leta upp byxor som kallades för "passar-nästan-byxor" förra året.
Jag funderar på vad man ska ta med sig till Barcelona.....tänkte ta med mina favoritplagg och lämna resten. Men hur ska jag kunna välja vilka skor som ska med? Använder ju upp emot 10 par lite då och då :) Samma gäller handväskorna...aj aj aj!! Bra mental träning :)

 

En liten lista för min egen organisation (fylls på efterhand)
  • Favoritplaggen
  • Det smink och de hudkrämer och dylikt jag använder mest
  • Mina favorismycken
  • Hälsokost - magnesium/kalcium
  • "Vanliga mediciner" typ Panodil, Laktastabletter och dylikt
  • Studiomikrofon
  • Dator (+ högtalare)
  • Mobiltelefon
  • Min personliga skrivbok
  • Intyg och papper - CSN, Alfakassan, Lunds Universitet, Sjukförsäkringskort,
  • Block med noter, sångtexter etc.
  • DVD-skivor med filmer t.ex Alan Partridge
  • Min i-Pod fylld med bra musik
  • Tränings-gummiband
  • Spikmatta och spikkudde

G: Melodifestivalen 2012

Dåligt tålamod? Jag?
Absolut inte när det gäller någonting kul! Jag har nu suttit här framför datorm och mikrofonen i 3½ timmar konstant med undantag för kortare toabesök och en hemmagjord tropisk smoothie till frukost.
Av en händelse kom jag på att man kan skicka in sina låtar till melodifestivalen, vilket är precis vad jag tänker att göra! Det enda är att jag inte har mer än två veckor på mig att få fram ett par riktiga hitlåtar! Ett annat litet problem är att artisten som sjunger på demon måste vara redo att ställa upp som artist delfinalerna. Jag vill ju egentligen inte detta. Jag är ingen artist och jag sitter hellre framför datorn och producerar musik än att göra en massa intervjuer, turnera och skriva autografer! Men, men.....får man en låt med i en delfinal, så kommer den med stor sannolikhet att spelas på radio och vi vet ju alla vad det innebär! 300kr/min som låten spelas. Hamnar den då på Rix FM och liknande kommer jag att dra in flera tusentals kronor varje dag...DET DU!!!
Man kan ju alltid försöka!
Jag borde verkligen ta mig ut i solen nu och inte sitta här inne som en Cullen-vampyr!
Hoppas kunna träna golf imorgon! Har fullständig abstinens. HAr inte kunnat träna sedan i torsdags!! Vill ju gärna upprepa mina 160-180 meters drivar (inte medvind!) !!

G: Godmorgon från musikvärlden

Godmorgon, gott folk!
Klockan är 08.20 och Linus har gått till jobbet. Så varför inte gå upp och jobba jag med? Jag jobbar på min nya låt. Den har fått bra feedback från alla som har lyssnat. Det mesta är klart med arrangemanget. Jag ska bara lägga på någon melodi-slinga i slutet av verserna, för att få en större variation i låten som inte består av allt för många ackord. Hade behövt en sådär 3-4 personer som vill köra med. Jag har agerat extra-kör till mig själv, genom att köra min deep voice, så nu är vi i alla fall två personer som sjunger i kören på refärngen ;)
Låten blir lite hiphop/r&b-inspirerad. Det känns som att pop/rock är min genre i vanliga fall, men av en slump kom jag på ett bra beat och såg hoppande street-cars framför mig och på den vägen är det..... :)
Alltså, jag tycker att Linus får börja skriva lite här med i bloggen, då det annars känns som att det är min blogg och det är inte meningen. Den ska ju handla om vår resa till Barcelona, men så har vi kommit in på villovägar igen. Men å andra sidan, den som inte nya vägar tar, känner endast till det som han har. Klokt va?!

G: Lägenheter i Barcelona & Jobb i Sverige

Det är en riktig jakt att leta efter en bra lägenhet i Barcelona till hyfsad månadshyra. Man får räkna mellan €500-900 för en lägenhet som är okej. De flesta ligger dock runt €600-700. Det är i sådana här fall man hoppas på en riktig storvinst eller en sponsor. Båda går säkert att ordna, men det krävs tålamod, drivkraft och flyt.
Enligt min research ska man helst bo i Gracia, Poble Sec, Barrió Goticó eller eventuellt l'Exiample. Vi vill ju helst ha lugnet i staden, men ändå nära till allt så att säga! Eventuellt kanske man skulle vänta med att leta lägenhet tills man kommer ner och börja med att dela ett rum hos någon eller liknande? Tips, någon??
Nu måste jag verkligen sova.....dessutom ska Linus vakna kl 6.30 imorgon då han ska upp och jobba heeeela dagen! Men det behövs...för jag drar inte in mycket pengar till detta hushåll nuförtiden. Får hoppas på att musiken jag skapar och har publicerat kommer att generera pengar inom det närmaste. Dessutom ska jag fortsätta vara dedikerad till skrivandet av boken jag har påbörjat som kommer att handla om relationer och rikta sig till kvinnor.
Jag har letat jobb på ams.se och hittat en sådär 10-15 jobb jag ska söka till. Jobbet på en tarotkorts tolkarlinje har tyvärr givit mig magkatarr, vilket var en extremt obehaglig känsla. Illamående och brännade i hela magen och bröstkorg. Vi hade nämligen ingen lunchpaus, utan fick äta när ingen ringde. Ringde någon så fick vi skynda oss att svara, vilket ofta resulterade i att jag spottade ut maten jag hade i munnen så fort det ringde. Ibland kunde man äta tre tuggor, sedan ringde en kund och ville pratat en halvtimme, sedan äter man 2 minuter, så ringer nästa. Lägg då till att jag haft oförklarligt magont (och dålig aptit) i princip dagligen det senaste året!!!
Nej, jag får se om någon vill anställa mig, så att jag har råd att leva i Barcelona. Det verkar finnas en hel del jobb som faktiskt skulle passa mig och som jag vet hur man utför som t.ex barnvakt och värdinna vid olika event.
Godnatt gott folk! Må solen skina på era huvud och lyckan leda er till ert innersta väsen!
Buenas noches!

Lägenhet i Helsingborg uthyres

Vi ska hyra ut vår lägenhet i andra hand under perioden vi är bortresta.
Så vet ni någon som vill bo i en 3:a på 86 kvm med en hyra på 6700kr. Badkar och inglasad balkong, så hojta till!! Vi tänkte hyra ut fr.om 1 nov alt. 1 dec. Gärna november!! :D

G: Förberedelser

Goder afton, goder afton, både herre och fru!
Vi sitter här en lördag kväll nära midnatt och planerar inför vinterns resa, istället för att vara ute och festa eller umgås med vänner som alla andra gör. Men vad gör det? För i vinter blir det fest varje dag och en massa nya vänner! :)
Vi har nämligen planer på att åka till Barcelona och fly den svenska kalla vintern. Eftersom jag aldrig har varit utomlands mer än 3 veckor i streck i mitt liv, så känns 6 månader som en lååååång tid. Linus är ju van och har varit borta under längre perioder runt om i världen,. såsom i USA och Indien. Fy sjutton för att åka själv till Indien. Starkt gjort av honom!
Men nu kommer jag att nästa sommar kunna säga: -"I did it!" Jag vill inte vara så jäkla feg, utan istället ta steget ut i världen och faktiskt uppleva allt som in själ längtar efter! Passion och kreativitet!!!
Vi kommer att uppdatera här på bloggen lite då och då. Ibland skriver jag, ibland skriver Linus och ibland skriver vi tillsammans! Men tanken är att ni ska kunna följa oss från och med idag till och med när vi har kommit hem från Barcelona....!!
POSSHAJ!

RSS 2.0