G: Besök i mysiga El Borne och La Playa - Barceloneta!! (dag 4)

Idag har det blivit besök i den gamla stadskärnan El Borne och Barceloneta

När vi vaknade var det soligt och skönt. Till och med 20 grader i rummet!! Vi är vana vid 18.0-19.1 grader i lägenheten nu. Perfekt morgon för att äta frukost på den stora terassen. det blev en kopp yogi-te med en macka med smör och jordgubbsylt. Inte världens nyttigaste precis, men jag tänker inte göra det till en vana, även om allt detta promenerande bidrar till förlust av kalorier och uppbyggnad av muskler.

 

Vi hoppade av vid Barceloneta, som är den berömda stranden i Barcelona. Bland annat spelades Shakiras musikvideo Loco in där. Duger det till Shakira, så duger det till oss!! :) Vill ni se mer av stranden är våra bilder, så kolla in videon nedan.

 

Det var ganska blåsigt på stranden och inte direkt inbjudande till några timmars solande och ett dopp i havet.När magsäcken blev tom hittade jag en take-away där man kunde kryssa i vad man ville ha i sin wok. Fenomenal idé! de sålde även lite roliga livsmedel såsom sojamjölk, te, färdiga soppor, ekologiskt i allmänhet. Trevligt!!

 

 

Efter besöket på stranden, promenerade vi vidare till El Borne i centrum. Med medeltida byggnader, grönskande balkonger och smala gränder, är detta Barcelonas coolaste stadsdel utan tvekan! Vi hade planerat ett besök på Picasso-museet då det är gratis inträde efter kl 15.00 på söndagar, men det var visst flera än vi som hade fått denna information oh kön var mer än 100 meter lång och rörde sig i snigelfart. Istället gick vi in på ett museum mitt emot om SydAmerikansk kultur.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0